Заміна водійського посвідчення з доставкою за кордон: як це зробити (деталі)

Тисячі українців, змушених залишити свою країну через війну, потребують заміни своїх водійських посвідчень, але не мають можливості це зробити за кордоном. Урядовий портал повідомив про запровадження нового сервісу, який багато водіїв довго очікували.

Тепер водії зможуть замовити онлайн обмін своїх водійських посвідчень з доставкою за кордон України. Ця зручна послуга стане доступною для українців, які зараз проживають у Польщі. Саме в цій країні проживає найбільше громадян України, які з різних причин не можуть повернутись на свою Батьківщину.

"Замовити документ з доставкою Укрпошти за кордон можна в електронному кабінеті водія. Цей сервіс стане корисним для тих осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані", - йдеться у повідомленні.

Ця нова послуга є дуже простою та легкою у користуванні. Щоб скористатися нею, потрібно:

Увійти до особистого кабінету водія через інтернет. Вибрати причину, з якої вам потрібен обмін водійського посвідчення. Обрати опцію міжнародної доставки для отримання посвідчення за межами України. Здійснити оплату за послугу.

Після оброблення вашого запиту службою Міністерства внутрішніх справ, готовий документ буде відправлений на вказане вами відділення. Тривалість міжнародної доставки становить приблизно 15 днів. Орієнтована вартість посвідчення водія складає 311 гривень за бланк і адміністративну послугу. Логістичні витрати за міжнародною доставкою становитимуть 960 гривень.



Переглядів: 715
Поширень: 0

Останні новини