Безкоштовна мамографія: в Україні 240 медзакладів надають послуги з діагностики для раннього виявлення раку молочної залози

В Україні діє Програма медичних гарантій, за якою 240 закладів безоплатно надають послуги з діагностики для раннього виявлення раку молочної залози.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині Новини" сказав генеральний директор Helsi Євген Донець.

Він пояснив, що для проходження безкоштовної діагностики потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

"Тобто ви записуєтеся до свого сімейного лікаря, кажете, що ви зацікавлені. Або ми із сімейними лікарями працюємо і їм нагадуємо, в тому числі і в цей місяць нагадуємо про цю недугу, і сімейний лікар вас може скерувати на мамографію", — зазначив Донець.

Водночас він зауважив, що в останній тиждень жовтня багато приватних закладів також дають знижки.

Крім того, Донець розповів, що на сайті або у додатку Helsi буде видно, що є можливість записатися до сімейного лікаря, на мамографію чи до приватного лікаря. Аудиторії жінок, що досягли віку 40 років також автоматично приходитиме сповіщення-нагадування.

"Одна з найбільших проблем важких захворювань — це пізнє виявлення. Чим раніше людина починає стежити за своїм здоров'ям, тим важливіше. Зараз ми нарешті почали говорити про профілактику. Профілактика — щорічний скринінг, щорічне проходження — це небагато для того, щоб справді виявити. І терапевтичне лікування у таких випадках може бути дієвим, і наслідки можуть бути набагато меншими", — підсумував гендиретор Helsi.

Теги: Україна

Переглядів: 741
Поширень: 0

Останні новини