Смута у серці та сльози на очах: Вінниця прощається з полеглим Героєм Миколою Деруном

Микола Дерун був гордим захисником суверенітету та територіальної цілісності України впродовж всього російського вторгнення. Він вирішив приєднатися до боротьби, коли його строкова армійська служба була на завершальному етапі і залишалося всього кілька днів до демобілізації. Микола вибрав військову кар'єру та приєднався до 15-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України, відомої як "Кара-Даг," і отримав позивний "Хаскі". Він віддавав свою силу та мужність у боротьбі з російськими військами на Запорізькому напрямку, від Оріхова до Мелітополя. Його останній бій відбувся під селом Вербове 17 жовтня 2023 року, коли Миколі було всього 24 роки. Дома на нього чекали мама, тато та брат.

Батько Миколи, розповідаючи про свого сина, сказав, що, незважаючи на коротке життя, воїн залишив за собою спогади про щасливе дитинство та багато тепла серед своїх близьких. «Наш Миколка мав багато друзів та захоплень. Найбільше, звичайно, як усі хлопці в дитячі роки любив поганяти м’яча на футбольному полі, – каже Віктор Володимирович. – Він був гарним сином – справжнім та відданим».

Микола Дерун народився у Вінниці 4 січня 1999 року і виріс у цьому місті. Після закінчення школи він вступив до Вінницького національного аграрного університету, де навчався на факультеті економіки та підприємництва.

«Микола ще шукав своє професійне покликання. Не знаю, чи пов’язав би він подальше життя із військовою службою, чи бачив себе цивільним, але однозначно, в будь-якому випадку залишився б вірним собі, своїм принципам: честі та справедливості, любові та вірності,– розповідає батько Героя. – Мабуть, звідси й його позивний – «Хаскі». Із собакою такої породи Миколка надіслав кілька своїх фронтових фото. На жаль, розпитати більше ми не могли і тепер уже не зможемо… Клята війна!»

Церемонія прощання із Миколою Деруном розпочнеться об 11:30 біля його будинку за адресою: вул. Єрусалимка, 16, - повідомляє міська рада. 

О 12:00 поминальну панахиду за Захисником відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 672
Поширень: 0

Останні новини