Міський голова обговорив із ветераном служби в ООН можливі напрямки співпраці

Вінниця продовжує спілкування та встановлення партнерських відносин із представниками різних закордонних організацій та установ на рівні муніципалітетів. Учора, 24 жовтня, мер міста зустрівся із ветераном служби в ООН та директором Хайлендського інститут в Боулдері (США) Дугласом Ґарднером, - повідомляє міська рада.

«Мав можливість зустрітись із ветераном служби в ООН та директором Хайлендського інститут в Боулдері (США) Дугласом Ґарднером. Наразі він активно сприяє розвитку співпраці з Вінницьким педуніверситетом в питаннях роботи з психологічними травмами військових та дітей, які виникли через війну. В умовах війни і після нашої перемоги - це питання буде залишатися актуальним», – зазначає Сергій Моргунов.

У період з 2002 по 2004 роки, Дуглас Ґарднер обіймав посаду координатора програми розвитку ООН в Україні. Сьогодні він активно працює у сфері надання різносторонньої підтримки ветеранам військової служби в США. Крім цього, він є амбасадором Міжнародного інституту з вивчення травми.

Сьогодні для мене дуже емоційний момент, тому що я працював в Україні 20 років тому. Зараз я живу в Колорадо, місті Боулдер. Очолюю аналітичний центр в Хайлендському інституті в Боулдері. Зважаючи на те, що я багато часу прожив в Україні, саме з нею пов’язана моя діяльність. Ми сконцентрувалися на роботі з воєнною травмою. Ця тема буде досить важливою коли настане Перемога. Неймовірну роботу в цьому напрямі робить і Вінницький педагогічний університет. Наша мета просувати цей напрям роботи разом”, - зауважив Дуглас Гарднер.

Однак, за його словами, справа в роботі з військовою травмою - це лише один аспект цілей його візиту до Вінниці.

Дуглас Ґарднер також ініціює партнерські відносини з одним із міст штату Колорадо, тож будемо рухатись у цьому напрямку. Дякую пану Ґарднеру за візит і за бажання налагоджувати дружні стосунки між нашими закладами та містами», - повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Як зазначив волонтер, він був приємно вражений тим фактом, що Вінниця не раз була визнана найбільш комфортним містом для проживання.

Таким же є місто Боулдер. І це мене надихнуло на ідею про можливість поглиблення відносин між двома містами. Серед американських міст, Боулдер, теж є одним з найпривабливіших для життя. В місті є великий університет на 40 тисяч студентів. В нас велика концентрація потенціалу для розвитку науки та технологій. Крім того, Боулдер - це місто дружнє до довкілля. Це стосується і енергоощадження та зниження викидів”, - розповів Дуглас Гарднер.



Переглядів: 451
Поширень: 0

Останні новини