Збирала «данину» зі студентів: у Вінницькій області на хабарництві викрили очільницю підрозділу відомчого навчального закладу

У Вінницькій області розкрито випадок хабарництва, учасницею якого виявилася керівниця підрозділу відомчого навчального закладу.

Освітянка вимагала «данину» від студентів, ініціюючи схему отримання неправомірних вигод. Працівники внутрішньої безпеки та Київської обласної прокуратури затримали її, коли вона отримувала неправомірну вигоду.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Оперативники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили керівницю одного з підрозділів вищого навчального закладу з особливими умовами навчання в протиправних діях, спрямованих на незаконне збагачення.

Посадовиця пропонувала студентам грошову винагороду за допомогу у здачі навчально-екзаменаційної сесії та обіцяла лояльне ставлення до них в подальшому.

Оперативники ДВБ НПУ задокументували, як жінка отримала 37 200 гривень. Під час передачі частини хабаря вона була затримана в порядку, встановленому законом.

Правоохоронці сповістили адміністрацію навчального закладу про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За це їй може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво проводиться Київською обласною прокуратурою.



Переглядів: 420
Поширень: 0

Останні новини