Сергій Моргунов привітав Українське товариство сліпих (УТОС) з 90-річчям

Сьогодні, 25 жовтня, Українське товариство сліпих (УТОС) святкує своє 90-річчя від дня створення. Сергій Моргунов, мер Вінниці, відзначив цю річницю та висловив подяку членам УТОС за їхню активну діяльність і підтримку людей із вадами зору. Вінницький відділ УТОС почав свою історію, заснований як робітнича майстерня, саме 25 жовтня 1933 року.

«Майже сто років тому це була звичайна робітнича майстерня. А зараз – це організація, яка повною мірою несе соціальну відповідальність. Тут допомагають людям з інвалідністю по зору жити повноцінним життям та бути активними членами соціуму: займатися виробничою, громадською діяльністю, мати культурні та спортивні досягнення. Під час війни члени УТОС також підтримують Збройні Сили України, долучаються до волонтерської роботи: виготовляють сушарки для взуття, плитоноски, шиють одяг для військових. Сьогодні я вітаю організацію з ювілеєм, бажаю і надалі залишатися єдиною згуртованою командою», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Разом зі своєю заступницею Галиною Якубович, Сергій Моргунов нагородив 10 найкращих працівників громадської організації "Вінницька територіальна первинна організація Українського товариства сліпих" Подяками Вінницької міської ради та її виконавчого комітету. Крім цього, Георгія Удовика, який був директором підприємства понад 30 років і є заслуженим ветераном та членом УТОС, було нагороджено Почесною відзнакою міського голови "За заслуги перед Вінницею".

«Наше товариство було засноване в складні для України часи, у 1933 році. Сьогодні, в 90-ту річницю зі створення УТОС, приємно бачити стільки гостей, друзів, які прийшли нас привітати. Мені дуже приємно, що міська влада допомагає нашій організації, і я пишаюся нашою співпрацею. Дякую усім, хто підтримує УТОС та людей з інвалідністю по зору», – зауважив голова правління УТОС Віктор Зелінський.

На даний момент, на Вінницькому підприємстві УТОС працює 107 осіб, з яких 78 мають порушення зору. Вінницька територіальна первинна організація УТОС налічує 681 члена.

Поза підприємством, УТОС також підтримує роботу спеціалізованої бібліотеки з колекцією книг у шрифті Брайля, організовує спортивні секції та колектив художньої самодіяльності. Вони також залучають небайдужих громадян до розробки та впровадження інноваційних проєктів, спрямованих на поліпшення якості життя людей з вадами зору.



Переглядів: 472
Поширень: 0

Останні новини