Українським військовим подовжили терміни перебування на лікуванні

В Україні набув чинності оновлений закон, який збільшує термін безперервного перебування військовослужбовців на лікуванні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний закон 3379-IX на сайті Верховної Ради та АрміяInform.

Йдеться про закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб, який набув чинності 5 жовтня. До 2-ї статті документа внесли зміни до пункту 11-го "про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей", в частині термінів перебування військових ЗСУ на лікуванні та у відпустці для лікування.

Тепер українські військовослужбовці мають право перебувати на лікуванні після поранення (контузії, травми чи каліцтва):

загальний час перебування в Україні в лікувальних закладах та у відпустці для лікування - не менше 1 тижня, але загалом не більше 4 місяців поспіль; загальний час лікування за кордоном, включаючи час переміщення з однієї іноземної установи в іншу та час очікування між плановими хірургічними втручаннями – максимум 12 місяців поспіль.

Додамо, що відпустка надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше 2 діб в один кінець, йдеться у документі з новою редакцією.

Слід звернути увагу, що за весь період лікування та перебування у відпустці для лікування військовослужбовцям ЗСУ зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

YouTube Channel
Депутат Держдуми від Єдиної Росії відкрито підтримав Хамас
Копіювати відео посилання
Відтворити / Зупинити
Вимкнути / Увімкнути звук
Повідомити про помилку
Мова
Поділитися


Переглядів: 483
Поширень: 0

Останні новини