Житель Вінниччини продавав незаконно вивезену із зони проведення бойових дій трофейну зброю

Житель Липовця, що на Вінниччині, через звʼязки у кримінальному середовищі продавав незаконно вивезену із зони проведення бойових дій трофейну зброю. Під час обшуків у фігуранта вилучили озброєння різних видів, боєприпаси, ручні та протитанкові гранати і гранатомети.

Про це пише вінницька поліція.

За словами начальника обласного главку поліції Юрія Пархоменка, оперативники Управління карного розшуку отримали інформацію про те, що 49-річний житель Вінницької області займається збутом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин на території України.

24 жовтня фігуранта затримали під час збуту автомата Калашникова. В ході санкціонованих обшуків поліцейські вилучили майже 40 видів озброєння: ручний протитанковий гранатомет, снайперські гвинтівки, кулемети, автомати, гранати, пістолети, ВОГи, вибухівку з детонаторами, майже три тисячі набоїв різного калібру, підривники, комплектуючі до зброї тощо – трофейна зброя поступала до нього з зони бойових дій, а канали її поставок та причетних до цього осіб тепер встановлює слідство. Крім цього, вилучені банківські картки та мобільні телефони.

Спецоперацію з викриття зловмисника проводили слідчі Слідчого управління, співробітники Управління карного розшуку та інших оперативних служб, співробітники УСБУ. Силову підтримку забезпечував спецпідрозділ поліції КОРД.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Фігурант затриманий в порядку ст. 208 КПК України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру у злочині та в суд направлене клопотання про обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до семи років ув’язнення.



Переглядів: 565
Поширень: 0

Останні новини