Чергова хитра спроба перетину кордону: на Львівщині прикордонники виявили і зупинили нелегальний перевіз двох чоловіків

На пункті пропуску "Шегині" на Львівщині прикордонники виявили хитру спробу ухилення від прикордонного контролю під час перевірки вантажно-пасажирського мікроавтобуса. Два чоловіка, призовного віку, спробували переховувалися в автобусі, збудувавши рухому перегородку між пасажирською та вантажною частиною автобуса. Водій планував відвести увагу прикордонників, спочатку представляючи для огляду одну частину автобуса, закрити двері, потім подати сигнал, і відкрити інші двері відсіку. В цей час пасажири, які ховалися за задніми сидіннями, мали перейти до вантажної секції. Але уважні прикордонники підозрювали спробу обману.  Після цього водій тривалий час обходив мікроавтобус, ігноруючи вимоги відкрити двері, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Під час огляду транспортного засобу водій поводив себе знервовано, перешкоджав огляду транспортного засобу, імітуючи блокування дверей. Водій постукував неодноразово по транспортному засобу, подаючи знаки правопорушникам для того, щоб вони перейшли з пасажирського відділення в багажне», - коментує розвиток подій Вікторія Бондарчук - начальниця відділення інспекторів прикордонної служби «Шегині».

Усі спроби водія збити прикордонників з пантелику виявилися невдалими. В результаті, пасажирів мікроавтобуса, якими були два чоловіки,  1985 та 2003 років народження, було змушено покинути їхню схованку. Пізніше стало відомо, що перевізник погодився перевезти їх поза межі України за суму 5 тисяч доларів США з кожного пасажира.

За спробу незаконного перетину кордону прикордонники склали адміністративні протоколи для цих двох пасажирів на підставі ст. 204 КУпАП. Також посадові особи Держприкордонслужби направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень: передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» - в діях водія та передбаченого ст. 336 «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» - у діях пасажирів.



Переглядів: 502
Поширень: 0

Останні новини