З початку повномасштабного вторгнення прикордонниками Могилів–Подільського загону було виявлено 581 ухилянта

З них 181 поза пунктами пропуску, й 400 у пунктах пропуску. 14 особам повідомлено про підозру та відкрито кримінальну справу.

Як повідомив під час брифінгу щодо ситуації на українсько-молдовському кордоні в межах ділянки відповідальності Могилів-Подільського прикордонного загону полковник, в.о начальника Могилів-Подільського прикордонного загону імені Героя України, старшого лейтенанта Вячеслава Семенова Дмитро Лазебний протидіяти злочинам та правопорушенням допомогає співпраця із молдовськими колегами.

"Ми співпрацюємо з прикордонниками суміжної території Республіки Молдова, з якою маємо відповідні домовленості. Така практика спільних патрулювань та зустрічей, спільна охорона державного кордону діє ще з 2012 року. Жодних проблем у взаємовідносинах не має. Така співпраця допомагає нам більш ефективно протидіяти всім злочинам та правопорушенням, які віднесені до компетенції нашої служби", - зазначив Дмитро Лазебний.

За його словами, для незаконного перетину кордону "ухилянти" використовують різні способи, зокрема й доволі незвичні. Так, громадянин України призовного віку на одному із пунктів пропуску показав свідоцтво про смерть дружини. За результатами додаткового контролю було виявлено, що дружина два місяці після дати смерті виїхала за кордон. Також, було зафіксовано випадок, коли чоловік, намагаючись перетнути державний кордон видавав себе за військовослужбовця. 

"Громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, крім окремої категорії осіб, згідно вимог законодавства, обмежено виїзд з України. Ми протидіємо цьому, протидіємо іншим видам порушень, які відбуваються на державному кордоні. Способу порушення кордону різні. Деякі громадяни підроблюють паспортні документи, використати подвійне громадянство. Способи підробок також є різні. Насамперед, виготовляють і користуються різними "послугами", які надають підробки документів (свідоцтво про народження дітей, пенсійні посвідчення)", - коментує Дмитро Лазебний.

Для довідки:

Могилів – Подільський прикордонний загін охороняє ділянку загальною протяжністю понад 190 км державного кордону в межах Могилів – Подільського та Тульчинського районів Вінницької області. Охорону кордону здійснюють 4 відділи прикордонної служби: "Могилів-Подільський", "Ямпіль", "Болган", відділ типу "С" та прикордонна комендатура швидкого реагування. На ділянці загону є 16 пунктів пропуску. З них на даний час, функціонує 12.

 



Переглядів: 494
Поширень: 0

Останні новини