Медогляди щодо придатності до військової служби мають проводитись не довше 4 днів

Міністерство охорони здоров'я спільно (МОЗ) з Нацслужбою здоров’я (НСЗУ) оновили специфікації та умови закупівель медичних послуг за пакетом "Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки".

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні; проведення лабораторних досліджень — не більш як 3 робочі дні; проведення інструментальних досліджень — не більш як 3 робочі дні.

У МОЗ наголосили, що голови обласних військових адміністрацій, керівники ТЦК й працівники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися вказаних строків. Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою.

Також у відомстві поінформували, що зроблено ще один крок до повної цифровізації процесів.

"Медики, що працюють у ВЛК при центрах комплектування, використовують електронну систему охорони здоров’я. Тож за необхідності вони можуть переглядати вже наявні записи інших лікарів, що були внесені в ЕСОЗ, створювати електронні направлення на необхідні діагностичні процедури тощо", — йдеться у повідомленні.

Також МОЗ разом із НСЗУ із залученням Командування Медичних сил ЗСУ проводять постійні навчальні заходи для працівників ВЛК, у тому числі щодо порядку проходження військово-лікарської експертизи.

"Водночас тривають перехресні перевірки щодо обґрунтованості рішень стосовно встановлення інвалідності, які були ухвалені після 24 лютого 2022 року. Їх проводять робочі групи, що відповідно до завдання РНБО були визначені наказом МОЗ цьогоріч у вересні", — йдеться у повідомленні.


Теги: Україна

Переглядів: 479
Поширень: 0

Останні новини