Безпека та оборона, стійкість, турбота - Вінницька міська та обласна ради ухвалили пріоритети бюджету-2024

При формуванні Вінницького міського та обласного бюджетів на наступний рік ключовими пріоритетами стануть безпека, оборона, стійкість та турбота. Відповідні рішення ухвалили сьогодні як на засіданні Вінницької міської, так і обласної Рад.

Це значить, що передусім, при розподілі коштів, підтримка надаватиметься ЗСУ, Нацгвардії іншим військовим формуванням. Також пріритетом стане зміцнення економіки регіону та всієї країни в цілому. Окрім того фінансова політика 2024-го року передбачатиме захист родин військовослужбовців, їхніх дітей та інших соціально незахищених верств населення.

«Перше - підтримка ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції. Бо безпека важлива, - сказав на засіданні Вінницької міської ради мер міста Сергій Моргунов. - Ми розуміємо, що працює критична інфраструктура, освіта, медицина. Повинні бути готові до викликів, бо рашисти будуть створювати проблеми по енергетичній інфраструктурі. Турбота - у перша чергу про родини загиблих захисників, дітей з інвалідністю, малозабезпечених. Важлива економічна стійкість. Саме за цими принципами і пріоритетами треба формувати бюджет. Усе решта буде після Перемоги».

Раніше такий підхід до розподілу бюджетних коштів напрацювали на засіданні Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Згідно з позицією МКГШ, при формуванні бюджетів, усі органи місцевого самоврядування - міська, обласна ради, громади регіону - мають керуватися такими принципами: прозорість, залученість людей, збалансованість та реалістичність. Ключовими пріоритетами мають бути: безпека та оборона, стійкість, турбота.

«Принципи і пріоритети на засіданні МКГШ запропонував і сформулював голова штабу Володимир Гройсман, - сказав голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий. - Якщо ми їх дотримаємось - зможемо стійко і впевнено рухатись вперед, допомагати нашим Збройним силам, забезпечуючи життєдіяльність критичної інфраструктури і всього іншого на території області».

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради  та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.



Переглядів: 573
Поширень: 0

Останні новини