До Землі летить "комета Диявола"

Масивна комета, яку прозвали "кометою Диявола", що вдвічі перевищує гору Еверест, летить до Землі. Побачити небесне тіло можна буде у квітні 2024 року.

Про це повідомляє Fox News.

Зі слів астронома обсерваторії Лоуелла у Флагстаффі, штат Аризона Тедді Карета, попри свої розміри, що вражають, "комета Диявола" навряд чи загрожує Землі. За його словами, вона може бути досить яскравою, щоб її можна було побачити неозброєним оком або в бінокль.

За словами астронома, небесне тіло можна буде побачити не тому, що вона наблизиться до Землі надто близько, атому, що "комета Диявола" дуже яскрава.

За словами Карета, найяскравішою для жителів Землі комета стане наступного року в середині квітня, коли вона перебуватиме на відстані приблизно 232 мільйонів кілометрів від нашої планети.

Вчений зазначає, що у квітні 2024 року, ймовірно, відбудеться повне сонячне затемнення, а тому охочим поспостерігати за "кометою Диявола" варто записати цю подію до свого календаря.

Основна проблема полягає в тому, що комети "непередбачувані", коли йдеться про оцінку того, наскільки яскравими вони будуть в міру наближення до Землі. Саме тому, за словами Карета, можна робити припущення, проте результат ми дізнаємося лише в процесі спостереження.

У Британській астрономічній асоціації зазначили, що ця комета вважається однією з приблизно двох десятків інших комет з крижаним вулканом, що діє. Відомо, що холодні вулканічні комети містять суміш льоду, пилу і газу, відому як кріомагма. Крім того, вони оточені газом, який просочується зсередини.

Уперше комета була виявлена ще 1812 року, у науковій спільноті вона більш відома як 12P/Pons-Brooks. "Кометою Диявола" її назвали в липні 2023 року, коли астрономи помітили "роги" навколо її ядра. У результаті дехто навіть порівняв її з космічним кораблем із "Зоряних воєн".

Насправді "диявольські роги" є хвостами газу і пилу від незвичайних викидів, які все ще є предметом досліджень вчених. За словами Карета, "спалахи" — це моменти, коли комети раптово стають значно активнішими й з підвищеною швидкістю викидають газ і пил. У результаті комета дуже швидко стає яскравішою, а потім повертається до свого звичного стану.

Зазначається, що спалахи "комети Диявола" справді дуже яскраві та великі, що і робить її такою цікавою для дослідників.

Раніше вчені підрахували, що ядро комети простягається майже на 20 кілометрів, що приблизно вдвічі перевищує висоту Евересту. За словами Карета, розмір "комети Диявола" справді вражає, якщо порівняти з іншими "вогняними кулями", ширина яких, як правило, становить від 1 до 3 кілометрів.


Переглядів: 568
Поширень: 0

Останні новини