Старанність, як приклад до наслідування: як лікарка-бактеріолог стала рекордсменкою України з написання радіодиктантів національної єдності

77-річна Христина Гоянюк з Львова встановила рекорд України, написавши найбільшу кількість щорічних радіодиктантів національної єдності, - повідомляє служба BBC.

Підтвердив дане досягнення Національний реєстр рекордів. Протягом 23 років поспіль вона бере участь у цьому заході. У 2020 році вона була єдиною учасницею, яка написала диктант без жодної помилки. Незважаючи на те, що жінка лікарка-бактеріолог, вона готується до цих диктантів, докладаючи зусиль, подібних до підготовки до захисту докторської дисертації. Її підготовка включає перечитування нових правил правопису, вивчення словників та консультації з вчителями української мови.

Цьогорічний радіодиктант національної єдності на тему "Дороги України" писали навіть на передовій. Захисники 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола також долучились до написання та поділилися фото.

Текст склала поетеса Катерина Калитко, а читав його актор Олексій Гнатковський, відомий ролью Івана Довбуша в однойменному фільмі.



Переглядів: 622
Поширень: 0

Останні новини