Поточний та капітальний ремонт електромережі та щитових у Вінниці: як комунальники готуються до можливих відключень

У Вінниці завершили ремонт електричних систем та щитових ще у двох будинках - на вулицях А. Янгеля, 69 та П. Тичини, 21. 

Віталій Місецький, керівник відділу житлового господарства Вінницької міської ради, повідомив, що протягом поточного року провели капітальний ремонт електромережі та щитових у 18 будинках. Ще у 25 виконали поточний ремонт. Ці заходи спрямовані на підвищення надійності електрообладнання взимку та у разі можливих відключень електроенергії через потенційні атаки на енергетичну систему країни, подібні до минулорічних.

"Розуміючи, що ця зима як і минула може бути досить складною, ми продовжуємо оновлювати будинкові системи електропостачання. Ці заходи дозволяють зменшити ризик виникнення аварійних ситуацій, - зазначає очільник департаменту. - Під час капітального ремонту, в залежності від потреби, може виконуватися як заміна чи ремонт усієї будинкової системи, разом з щитовими, або ж ці роботи можуть виконуватися окремо".

Під час проведення капітального ремонту електрощитових здійснюється заміна автоматів, трансформаторів, клем, наконечників та іншого устаткування. У поточному ремонті лише частково замінюють зношені компоненти. В обох випадках може проводитися перефазування для налагодження розподілу навантаження.

Всі роботи здійснюються за зверненнями мешканців та при умовах спільного фінансування. Головна частина витрат покривається за рахунок міського бюджету.

Зараз підрядні організації здійснюють капітальний ремонт систем електропостачання за наступними адресами:

проспект Коцюбинського, 32, вулиця Репіна, 18 проспект Космонавтів, 55.

Раніше будинкові системи електропостачання відремонтували за наступними адресами:

вул. Замостянська, 30; вул. В. Винниченка, 16; вул. Генерала Григоренка, 39; вул. Стельмаха, 41; вул. А. Первозванного, 2А; просп. Юності, 26; вул. В. Порика, 37; вул. Келецька, 64/47А; вул. А. Первозванного, 26; вул. О. Антонова, 28; вул. Немирівське шосе, 10; вул. Кропивницького, 20 та вул. Келецька, 41, вул. Островського, 23, просп. Космонавтів, 67, вул.Порика, 12.

Загалом, до кінця року планують капітально відремонтувати системи електропостачання в понад 20 будинках.



Переглядів: 480
Поширень: 0

Останні новини