У "Центрі підліткових клубів за місцем проживання" надаватимуть психологічну підтримку підліткам: деталі

Минулої п'ятниці, 27 жовтня, у Вінниці депутати міської ради підтримали рішення про створення відділу психологічної підтримки в міському комунальному закладі "Центр підліткових клубів за місцем проживання". Окрім того, ввели шість нових посад для психологів.

Основна мета цього відділу - допомога у збереженні та відновленні психічного здоров'я дітей, підлітків, молоді та їхніх батьків у період воєнного стану.

"Ми прекрасно розуміємо, що від війни найбільше страждають саме діти, особливо ті, рідні яких захищають нас на фронті. Тож маємо зробити все для того, щоб психологічно підтримати людей, які потребують допомоги. Важливо й те, що на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» поспілкуватись із психологом зможуть не тільки діти, а й дорослі", – наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Згідно з відомостями директора КЗ "Центр підліткових клубів за місцем проживання" Дмитра Мири, з 1 листопада запрацюють три практичні психологи, а ще троє вже проходять стажування.

Відділ психологічної підтримки буде складатися із п'яти практичних психологів і керівника відділу психологічної підтримки. Зазначено, що один практичний психолог буде обслуговувати два Центри підліткових клубів за місцем проживання.

"Психологи будуть консультувати та займатися не тільки із дітьми, які відвідують наші заклади, але й будуть працювати із дорослими, сім'ями, ВПО та військовими - тобто з усіма, кому потрібна буде допомога. Причиною введення посад психологів стала війна у нашій країні. Першими, кому потрібна допомога - діти, тому що вони пропускають весь стрес і негатив крізь себе. Далі велику увагу ми маємо приділити родинам ВПО, які залишилися у місті", – розповів Дмитро Мира.

За словами Юлії Мончак, керівниці відділу молодіжної політики Вінницької міської ради, стан психіки та психологічне здоров’я під час воєнних дій є критично важливими, оскільки багато осіб переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. "Ми також плануємо приділити увагу сім'ям військових. Зараз нам потрібно піклуватися про майбутнє дітей та сімей, які можуть зіткнутися з наслідками воєнних дій", - зазначає вона.



Переглядів: 539
Поширень: 0

Останні новини