Програму охорони навколишнього середовища ВМТГ провжили ще на 2 роки: що це означатиме для міста та чому це так важливо

Програма охорони навколишнього середовища ВМТГ, що працює під егідою Вінницької міської ради, була продовжена ще на два роки, до 2025 року, і тепер вона включає нові завдання, спрямовані на втілення Європейського Зеленого курсу. Вінниця є першим містом в Україні, яке долучилося до цього курсу. Рішення про ці зміни було прийнято на черговій сесії минулого тижня, 27 жовтня.

За словами Ольги Ремешевської, керівниці департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради, мета Програми полягає в створенні умов для збереження навколишнього середовища та природних ресурсів за допомогою спільних зусиль міської влади та громади. Один із ключових аспектів цієї програми - це освітня діяльність та поширення свідомого споживання та відповідальної поведінки.

Минулого року Вінниця задекларувала Європейський зелений курс. Цей крок став логічним продовженням намірів нашої громади у зеленому розвитку і ми плануємо реалізувати цю мету. Зокрема, на сесії внесли зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ, які стосуються впровадження демонстраційних природоорієнтованих рішень та промоцію Зеленого курсу на території Вінницької міської територіальної громади, – зазначила Ольга Ремешевська. – Крім того, ми працюватимемо над обстеженням існуючих об’єктів природо-заповідного фонду та будемо проводити заходи для покращення їх стану і ініціювати створення нових таких об’єктів”.

Європейський Зелений курс (ЄЗК) є широкомасштабною програмою стратегічних рішень та заходів Європейського Союзу. Його головна мета - досягнення сталого та ефективного розвитку на всіх рівнях економіки й суспільства, а також перетворення Європи на перший кліматично нейтральний континент до 2050 року. Основні переваги участі у цій програмі включають застосування нових механізмів та впровадження інноваційних ідей для поліпшення міського середовища та підвищення екологічної якості життя, залучення зеленого фінансування та інвестицій, а також можливість доступу до ринків ЄС та інше.



Переглядів: 583
Поширень: 0

Останні новини