Уряд включив до загального реєстру індустріальний парк “ВінІндастрі” у Вінниці: деталі

У минулу п’ятницю, 27 жовтня, уряд вніс четвертий індустріальний парк під назвою “ВінІндастрі” у Вінниці до переліку індустріальних (промислових) парків.

““ВінІндастрі”, ініціатором створення якого виступила Вінницька міська рада, стане вже четвертим індустріальним парком у Вінниці. На його території площею в 13,086 га працюватимуть підприємства переробної промисловості. Пріоритетами для міста є залучення до парку компаній з новітніми технологіями переробки, підприємств, що працюють у сферах переробки відходів, інформації і електронних комунікацій, науково-технічної діяльності”, – повідомили на сайті Міністерства економіки України.

Четвертий промисловий парк охоплює територію площею 13,086 гектарів і був заснований у грудні 2022 року. Основною метою цього проекту є сприяння розвитку промислового потенціалу спільноти, створення виробництв з високим рівнем доданої вартості та утворення нових робочих місць із значним рівнем заробітної плати, повідомили у відділі економіки та інвестицій.

"Керуючою компанією за результатами відкритого конкурсу став МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Серед резидентів індустріального парку три потужні підприємства, які працюють у галузях машинобудування та реалізації медпрепаратів. Йдеться про ТОВ «Смарт Лайн», ТОВ «Візарді», ТОВ «БаДМ». Також тут планується реалізація інвестиційного проєкту компанією «Файервуд», – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – Сподіваємося, що безпекова ситуація дозволить запускати нові виробництва вже у 2024 році. Тим паче, що одна з компаній – ТОВ «Візарді» – вже розпочала підготовчі роботи на власній земельній ділянці".

Передбачено, що на базі “ВінІндастрі” працюватимуть близько 800 вінничан. Загалом, “ВінІндастрі” став 70-м парком, включеним до Реєстру індустріальних (промислових) парків України.



Переглядів: 524
Поширень: 0

Останні новини