Фіктивні дипломи про освіту та документи для виїзду з України: поліція викрила злочинну групу

Нацполіція викрила угруповання, у якому виготовляли і продавали по Україні підробні дипломи про освіту та документи, що дозволяють військовозобов’язаним перетнути кордон.

Про це повідомляють у Національній поліції України.

Правоохоронці провели понад 30 обшуків, під час яких вилучили мобільні телефони з даними людей, які зверталися по незаконні послуги, серверне обладнання, а також пристрої, за допомогою яких створювали підробки. Зокрема — понад 3 тисячі фальшивих печаток та кліше.

Докази, які знайшла поліція під час обшуків, 30 жовтня 2023 року. Фото: Нацполіція

Слідчі встановили, що організували незаконну схему киянин, що не раз був судимий за підробку документів, його співмешканка та ще троє жителів Київської області. Вони виготовляли підроблені документи, що дозволяють військовозобов’язаним виїхати за кордон, а також фіктивні дипломи навчальних закладів з голографічними елементами та відтисками печаток. Один з фігурантів створив та адміністрував кілька сторінок для продажу "продукції" по Україні.

Проти зловмисників відкрили кримінальне провадження за двома статтями: ч. 3 ст. 199 та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Слідство триває. Фігурантам обрали запобіжні заходи — цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 457
Поширень: 0

Останні новини