У Вінниці створили мобільний стоматологічний кабінет, який надає допомогу та лікування військовим на фронті

У Вінниці продовжують надавати підтримку військовослужбовцям, зокрема, шляхом створення мобільного стоматологічного кабінету. Головні принципи - забезпечення безпеки та обороноздатності, збереження стійкості та турбота про військових. Лікування бійців через надання стоматологічних послуг вважається важливим аспектом роботи. Ініціатива створення стоматологічного кабінету належить Сергію Моргунову.

«За останні три місяці вінницькі профільні лікарі відвідали чотири військові частини у різних містах України. Хірурги, терапевти та медсестри оглядали та лікували бійців, які чи повернулися з фронту, чи готувалися до чергової поїздки на позиції», – зазначив Сергій Моргунов.

Також міський голова висловив свою вдячність Захисникам та Захисницям за постійні зусилля та наближення перемоги. А також подякував фахівцям МКП "Медичний стоматологічний центр" за їхню відданість справі.

Директор МКП "Медичний стоматологічний центр" Андрій Філевич відзначив, що виїзди здійснювались за системою чергувань. Загалом в цих заходах брали участь 10 медичних працівників: 3 лікарі-стоматологи-хірурги, 4 лікарі-стоматологи та 3 медичні сестри, які спеціалізуються у стоматології.

«Всі ми розуміємо, що надання медичної стоматологічної допомоги вкрай важливе для військовослужбовців. Завдяки особливості самого автомобіля, лікарі мають можливість, в польових умовах, надавати бійцям майже весь спектр стоматологічної допомоги, а також вести електронну карту пацієнта», – зазначає Андрій Філевич.

Слід підкреслити, що ініціатива створення мобільного стоматологічного кабінету належить міському голові Сергію Моргунову. Цей стоматологічний кабінет є автономним, оскільки має можливість працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі,- повідомляє міська рада.

Обладнання кабінету включає в себе LED-світильник, який може змінювати колір та температуру світла, умивальник об'ємом 100 літрів, рентген-апарат, окремий хірургічний аспіратор, систему припливно-витяжної вентиляції, багатофункціональну стоматологічну установку, що забезпечує комфорт для проведення медичних процедур, а також два автоклави для стерилізації медичних інструментів та іншого медичного та технічного обладнання.



Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини