В Укренерго повідомили, що підстав для відключень світла наразі немає

Сьогодні, 31 жовтня, Україна імпортує електроенергію у вечірні години максимального споживання з Молдови, загальним обсягом 69 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 17 МВт.

Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в денні (період активної роботи електростанцій на ВДЕ) та нічні години (добовий мінімум споживання) та  загальним обсягом 2 461 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 356 МВт.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

У компанії поінформували, що вчора, 30 жовтня, армія РФ завдала артилерійського удару по території однієї з теплоелектростанцій (ТЕС) у східному регіоні. Було пошкоджено обладнання, через що припинено енерго- та теплопостачання одного з населених пунктів поряд. Наразі ТЕС працює, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

"Попри пошкодження однієї з ТЕС, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. "Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались", — йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" також повідомили, через негоду без світла залишається частково 1 населений пункт та 2 трансформаторні підстанції у Донецькій та Сумській областях. Ремонтні роботи тривають.

"Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 448 населених пунктів. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — додали у компанії.



Переглядів: 490
Поширень: 0

Останні новини