Синоптикиня розповіла про температурні рекорди наприкінці жовтня й спрогнозувала погоду в листопаді

В Україні 30 жовтня зафіксували нові рекорди температури. Показники підвищилися й у державах Європейського союзу.

Про це Суспільному повідомила начальниця відділу взаємодії із ЗМІ Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"По Києву вчора був температурний рекорд — максимально температура піднялася вдень до позначки у 20,6 градуса, що на 2,3 градуса перевищує попередній рекорд 2013 року саме для 30 жовтня", — сказала синоптикиня.

Птуха не виключила, що в решті областей теж були температурні рекорди.

Синоптикиня розповіла, що інструментальні спостереження у Києві ведуться приблизно з 1881 року, тобто вже майже 150 років.

Птуха сказала, що кінець 2023-го року — 2024 рік очікується, що  температурних рекордів може ставати все більше.

У листопаді температура знизиться

Начальниця відділу взаємодії зі ЗМІ Укргідрометцентру розповіла, що з 1 листопада температура в Україні знизиться.

"Завтра нашою територією буде проходити атмосферний фронт, задощить практично в усіх областях. Сьогодні його зустрічають західні області, завтра добереться до північних, центральних. Тому не забувайте завтра парасольку. Потім буде рухатися у східному напрямку, відійде", — зазначила вона.

Птуха наголосила, що за атмосферним фронтом відбудеться зміна повітряних потоків на північно-західні, тому почне надходити більш прохолодна повітряна маса й спричинить певне зниження температури на 3-6 градусів у порівнянні з попередньою градацією.

"Різкого похолодання ми не очікуємо. Звичайно, не виключаємо, що може щось змінитися. Прогноз — не 100% дані, це прогноз, наукове припущення. Але найближчі 10 днів температурні показники по всій території України будуть вище нуля", — пояснила синоптикиня.

Вона додала, що на півдні навіть зберігатимуться 15-20 градусів. У нічні години 0-6 градусів може бути в певних регіонах.

"Зараз буде чергуватися — атмосферний фронт пройде, буде період впливу високого тиску. Відповідно кілька днів без опадів. А коли без опадів, то більше прояснень, і вночі, коли немає хмар, температура знижується — вже осінь, світловий день набагато коротший. Тому вночі, коли немає хмар, вони, як ковдра виступають, то тепло, яке було протягом дня, вивільняється, може бути трохи прохолодніше", — підсумувала Птуха.



Переглядів: 496
Поширень: 0

Останні новини