В Україні кількість вакансій на ринку праці збільшується

Від початку цьогорічної весни на ринку праці України спостерігається поступове зростання кількості вакансій. Найбільший попит – на представників робітничих професій і сфери торгівлі.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

"Зокрема, у вересні 2023 року у базі даних Державної служби зайнятості налічувалося 103 тисячі вакансій (у липні – 83 тисячі). Зростання попиту роботодавців на працівників є наслідком поступового відновлення економічної активності", — йдеться у повідомленні.

Найбільшу кількість пропозицій роботи зареєстровано у службі зайнятості міста Києва та Львівської області – по 11 тисяч вакансій, Дніпропетровської області – 5 тисяч, Київської – 4 тисячі, Одеської – 4 тисячі.

Найбільший попит на ринку праці, як і до війни, зберігається на представників робітничих професій та сфери торгівлі.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічувалася:

на підприємствах переробної промисловості (20%); в оптовій та роздрібній торгівлі (16%); у сфері освіти (10%); на транспорті та пошті (10%); у сфері охорони здоров'я та наданні соціальної допомоги (8%).

Водночас зі зростанням кількості вакансій поступово загострюється дефіцит кадрів за окремими професіями. Враховуючи значні обсяги міграції населення за кордон, ринок праці вже найближчим часом зіткнеться з дефіцитом робочої сили.

"Наразі, у Львівській області та м. Києві кількість вакансій суттєво перевищує чисельність осіб, які шукають роботу за сприяння служби зайнятості. Найбільший дефіцит кадрів спостерігається у переробній промисловості та будівництві", — йдеться у повідомленні.

У відомстві також поінформували, що сьогодні на 1 вільне робоче місце в середньому по Україні претендує 2 шукачі роботи (на цю ж дату минулого року – 9 людей).



Переглядів: 453
Поширень: 0

Останні новини