На Вінниччині водій на підпитку намагався відкупитись від поліції

30 жовтня близько 4 години до поліції надійшло повідомлення від військовослужбовців, які несуть службу у Гайсинському районі, про те, що вони зупинили автомобіль Daewoo Nexia, водій якого має ознаки алкогольного сп’яніння.

На місце події прибули поліцейські групи реагування патрульної поліції Гайсинського райуправління, які запропонували водієві пройти освідування на стан спʼяніння. Правопорушник відмовився, тому правоохоронці склали відносно керманича протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Щоб уникнути адмінвідповідальності, водій запропонував правоохоронцям 300 доларів США, аби вони знищили протокол. Поліцейські відмовились та викликали слідчо-оперативну групу для документування пропозиції неправомірної вигоди. У цей час зі співробітниками почав конфліктувати пасажир Daewoo та шарпати їх за формений одяг. За злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейських на пасажира також склали адімнпротокол за ст. 185 КУпАП.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Транспортний засіб поміщений на арештмайданчик.



Переглядів: 438
Поширень: 0

Останні новини