В Україні розгорнули й підготували вже майже 11 тисяч "пунктів незламності"

Речниця ДСНС України Світлана Водолага розповіла, що рятувальники облаштували для українців уже близько тисячі "пунктів незламності". А всього по Україні готові для роботи понад 10 800 пунктів.

Про це представниця Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) розповіла в ефірі телемарафону.

Служба порятунку наголошує, що її "пункти незламності" вже готові, будь-хто може ними скористатися. ДСНС розгорнуло близько тисячі пунктів, а додатково за необхідності може розгорнути ще близько 250. Разом від ДСНС, інших відомств та місцевих адміністрацій діють уже більш як 10 800 пунктів, а передбачається розгорнути загалом понад 13 тисяч.

Світлана Водолага наголошує, що й минулого року пункти були оснащені всім необхідним. Водночас дечим пункти доукомплектували. Стало більше подовжувачів, щоби можна було зарядити більше пристроїв. А також партнери від ЮНІСЕФ надали більше наочних матеріалів, як людям варто користувалися газовими пальниками.

"Цього року, зважаючи на трагічні випадки минулої зими, будемо посилювати саме інформаційно-роз'яснювальну роботу, щоб не наробити біди собі та своїм сусідам", — каже речниця ДСНС.

У Пунктах можна буде випити чаю, кави, перекусити, погрітися, підзарядити гаджети, отримати базову меддопомогу (також рятувальники можуть викликати "швидку", якщо ситуація критична). Облаштовані дитячі куточки. А в пунктах на базі пожежних частин ДСНС є куточки для батьків із немовлятами, щоб можна було сповити та нагодувати грудних дітей.

У ДСНС нагадали: пункти незламності не є захисною спорудою. У разі повітряної тривоги вони будуть зачиняється.



Переглядів: 381
Поширень: 0

Останні новини