Вінницькі спортсмени привезли вражаючі нагороди з чемпіонату України зі спортивного орієнтування

Спортсмени з Вінницької МДЮСШ № 2 прийняли участь у важливих змаганнях зі спортивного орієнтування. Це був чемпіонат України серед дорослих, юніорів та юнаків, а також Всеукраїнські змагання «UZHGOROD OPEN – 2023». Змагання відбулись у місті Ужгород, де були визначені найкращі спортсмени у цій галузі. Після пройдених дистанцій наші хлопці та дівчата здобули загалом 9 золотих, 3 срібних та 7 бронзових медалей. Тренерка Людмила Пронтішева підкреслила важливість цих змагань та високий рівень підготовки учасників з їхньої школи, - повідомляє міська рада.

«Це були ювілейні змагання, присвячені 60 річниці спортивного орієнтування в Україні. Участь у них брали 550 спортсменів із 22 регіонів України. Також на спортивне свято приїхали учасники з Чехії, Норвегії, Словаччини, Румунії, Литви», – розповіла тренерка Людмила Пронтішева.

Програма заходу передбачала три змагальні дистанції: коротка, довга та спринтерська. Окрім них, були ще дистанції «Kids» (для зовсім маленьких учасників) та «Open».

«У змаганнях брали участь спортсмени різного віку: наймолодшому було 6 років, а найстаршому – 85. Це доводить, що спортивне орієнтування під силу кожному, варто мати лише бажання ним займатись!» – додає тренерка.

За її висловами, учасники змагань взяли участь у змаганнях на новій карті навколо села Барвінок 27 та 28 жовтня, пройшовши як короткі, так і довгі дистанції. Навіть сильний дощ у перший день змагань не призвів до зупинки спортсменів. А 29 жовтня відбувся спринт та майстер-клас для всіх бажаючих у центральній історичній частині Ужгорода. Учасники змагань мали можливість не лише брати участь у змаганнях, але й дослідити основні туристичні пам'ятки старого міста.

Так, за підсумками цього турніру вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 здобули такі місця:

У категорії Ч-14

І та III місце – Владислав Жуковський;

Ж-16

II місце – Юлія Денесюк;

Ч-16

І та ІІІ місце – Артем Жуковський такий ще результат і в Гліба Козловського

Серед Ж-20

III місце – Аліна Солоненко.

На короткій дистанції:

І місце – Артем та Владислав Жуковські; II місце – Юлія Денесюк, Олег Душко; III місце – Гліб Козловський та Олександр Малоголовчук; IV місце – Олена Мироненко; XII місце – Єгор Степанець з 47 спортсменів.

На довгих дистанціях:

І місце – Артем Жуковський, Олександр Малоголовчук та Наталя Уманець; II місце – Олег Душко; III місце – Владислав Жуковський та Аліса Солоненко; IV місце – Юлія Денесюк, Гліб Козловський; V місце – Олена Мироненко; VI місце – Олексій Штельмах.

На спринтерських дистанціях:

І місце – Влад Жуковські, Гліб Козловський; III місце – Олександр Малоголовчук, Олена Мироненко (Ж-21Е) та Артем Жуковський; V місце – Олексій Штельмах та Олексій Душко; VII місце – Юлія Денесюк; Х місце – Єгор Степанець.

Олександр Малоголовчук, Олексій Душко, Олексій Штельмах та Наталя Уманець – це ветерани спортивного орієнтування.

На ювілейному змаганнях, приурочених до 60-річчя спортивного орієнтування в Україні, тренерка-викладачка МДЮСШ № 2, Людмила Пронтішева, була відзначена Подякою від Міністерства молоді та спорту України та Федерації спортивного орієнтування України. Це визнання вона отримала за значний особистий внесок у розвиток цього виду спорту в країні.



Переглядів: 551
Поширень: 0

Останні новини