Що святкують 3 листопада: церковне свято, заборони та прикмети

Сьогодні, 3 листопада, День ракетних військ та артилерії, День інженерних військ в Україні. В церковному календарі сьогодні: День пам’яті Мчч. Акепсима

Яке сьогодні церковне свято та молитва на цей день

День пам’яті Мчч. Акепсима, Акилина і Феодотії відзначається 3 листопада. Ці святі мученики жили в III столітті в місті Кесарія Каппадокійська. Акепсим був дияконом, Акилина - його дружиною, а Феодотія - їхньою невісткою. Вони були вірними християнами і відкрито проповідували свою віру. За це їх заарештували і кинули у в'язницю. Під час ув'язнення вони продовжували молитися і прославляти Бога. Нарешті, їх привели на суд до язичницького правителя. Правитель намагався переконати їх відректися від Христа, але вони відмовилися. Тоді їх засудили до смерті. Акепсима було обезголовлено, Акилину і Феодотію було закопано живцем. Свята пам'ять Мчч. Акепсима, Акилина і Феодотії є нагадуванням нам про те, що за віру в Христа ми можемо бути переслідувані, але ми ніколи не повинні відступати від неї.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Не можна вирушати в далеку дорогу. Вважалося, що це принесе бідність і нещастя. Не можна купати маленьких дітей. Вважалося, що це призведе до хвороб. Не можна лаятися, сваритися і ображати кого-небудь. Вважалося, що це призведе до неприємностей. Не можна піднімати що-небудь з дороги. Вважалося, що це призведе до хвороби. Не можна ходити в ліс, гори і будь-яку дику місцевість. Вважалося, що це може закінчитися травмами або отруєнням.  

Народні прикмети на 3 листопада

Якщо 3 листопада холодно, то зима буде раною і холодною. Якщо 3 листопада ясно, то зима буде сніжною. Якщо 3 листопада птахи летять на південь, то зима буде холодною. Якщо 3 листопада на деревах багато листя, то зима буде довгою.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 3 листопада День ангела. За церковним календарем сьогодні, 3 листопада день ангела відзначають власники таких імен: Богдан, Василь, Володимир, Георгій, Іван, Ілля, Йосип, Кузьма, Микола, Олександр, Павло, Петро, Семен, Сергій, Федір, Ганна, Євдокія, Світлана


Переглядів: 527
Поширень: 0

Останні новини