На Вінниччині п'яний водій, який не мав права керувати авто, пропонував поліції 10 000 гривень хабаря аби уникнути адмінвідповідальності

1 листопада у смт Тиврів поліцейські зупинили водія ВАЗу за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з’ясувалось, що чоловік не має права керувати транспортними засобами та має ознаки алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушень керманич намагався «відкупитись» від правоохоронців.

Поліцейські групи реагування патрульної поліції запропонували водієві пройти освідування на стан спʼяніння, від чого останній відмовився. Під час складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень 35-річний чоловік неодноразово пропонував правоохоронцям 10 тисяч гривень аби уникнути відповідальності. Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група.

Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Поряд з цим поліцейські склали відносно чоловіка адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121-3, ч. 1 та ч. 2 ст. 126, ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.



Переглядів: 552
Поширень: 0

Останні новини