За програмою "Прихисток" понад 90 тисяч власників житла отримають компенсації за вересень

У межах реалізації проекту "Прихисток" за вересень цього року планується виплатити 105,5 мільйона гривень 90 811 власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

"За програмою "Прихисток" передбачена компенсація у розмірі близько 450 гривень на місяць (14,77 гривні у день) за безоплатне розміщення одного ВПО. Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України", — зазначили у відомстві.

Окрім власників житла або їхніх представників, зазначена компенсація може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності. Щоб взяти участь у цій програмі, необхідно зареєструватися на сайті "Прихисток" і розмістити оголошення про надання тимчасового житла внутрішнім переселенцям.

"Прихисток" — державний волонтерський проект, який допомагає зʼєднати тих, хто шукає помешкання з тими, хто готовий його надати. Скористатися платформою може будь-хто, платити за це також не потрібно.

Кожен, хто розміщує у своєму житлі ВПО, має право отримати грошову компенсацію від держави — це передбачено постановою КМУ від 22 березня 2022 року. На сайті "Прихистку" є калькулятор, який допоможе порахувати грошову компенсацію.

Для цього потрібно подати відповідну заяву в органи місцевого самоврядування. Це можуть зробити громадяни України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень і безоплатно розміщують в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.



Переглядів: 566
Поширень: 0

Останні новини