Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організував дозвілля для більше півтора тисячі дітей військових та переселенців

“Діти мають право на дитинство” - такий проєкт вже майже півроку реалізують у Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі на Вінниччині. Організовують активне дозвілля для дітей військових, з багатодітних сімей, сиріт та напівсиріт, а також з родин вимушених переселенців. Починаючи з літа, до заходів, організованих для малечі за ініціативи Штабу, долучилися майже 1600 діток та 630 дорослих.

Дітям, які на власні очі бачили жахіття війни, втратили одного з батьків чи рідну домівку, потрібно повернути віру в радість та право на щасливе дитинство. Так про мету Проєкту говорить координатор МКГШ, депутат Вінницької міської ради Дмитро Мира, який і очолює цей напрямок роботи в Штабі. 

"Ми вже знаємо кожну дитину, її батьків, бабусь та дідусів, їхні історії. І щоразу переконуємося, що цим дітям потрібна особлива увага та підтримка, - каже Мира. - Похід в кіно на мультфільм, катання на ковзанах, катамаранах, боулінг, екскурсія до планетарію, зоопарку, цирк - все це викликає у малечі море позитиву. І ми раді щоразу нагадувати дітям, що попри війну їхнє дитинство має бути сповненим гарних моментів."

У Штабі кажуть, що незважаючи на настання холодів, тут будуть і надалі організовувати для малечі активності. Приміром, лише до літніх розваг (а це 10 різних активностей) долучилося понад 1 000 дітей, більше 500 дітей вже відвідали розваги восени. Серед найзахопливіших - похід до цирку “Shekera”, де заряд емоцій отримали одразу аж 250 діток, знайомство з унікальними мешканцями Подільського зоопарку, аквапарк, катання на ковзанах, модні стрижки в барбершопі “Continental”.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради  та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.



Переглядів: 387
Поширень: 0

Останні новини