У Вінниці відбулась четверта Школа громадського лідерства для активної молоді: детально

У Вінниці відбулася четверта Школа громадського лідерства для активної молоді, де брали участь студенти та учні старших класів шкіл, які мають бажання активно долучитися до життя своєї громади.

Протягом чотирьох інтенсивних днів учасники отримали можливість слухати лекції від досвідчених лідерів громадських організацій, комунальних підприємств, волонтерів та активістів. Вони не лише отримали теоретичні знання, а й практичні поради, які сприятимуть розвитку їхнього громадського лідерства, - повідомила міська рада.

Перший модуль Школи охоплював засоби участі та взаємодії з владою та громадою, стратегії розвитку міста та роботу над власними ідеями. Учасники дізнались про інструменти прямої демократії для вирішення соціальних питань.

Другий модуль фокусувався на проєктному менеджменті, медійній грамотності та партнерствах. Особливу користь учасники отримали від спілкування з тими, хто активно сприяє покращенню життя громади.

«Нас навчали як робити гранти, проєкти, звернення. Ми вивчали всю специфіку, як має будуватися комунікація молоді з владою, з міжнародними та місцевими організаціями», – говорить учасниця Школи Анастасія Білошкурська.

Ще одна учасниця, Надія Токарчук, підкреслила, що спілкування з цікавими та ініціативними людьми відкриває можливості для співпраці й особистого зросту.

«Задоволена тим, що дізналася більше про проєктний менеджмент, познайомилась з цікавими людьми, з якими в майбутньому, можливо, буду співпрацювати, гарно провела час в компанії, – каже Надія Токарчук. – Вдячна організаторам за величезну роботу, від якої сто відсотків буде результат. Буду використовувати контакти з лідерками та лідерами, поглиблювати отримані знання та не буду боятися робити щось своє. Дякую за цінний досвід!» Отримані знання та навички учасники та учасниці планують використовувати для студентської роботи в університеті, в подальшій громадській діяльності. Цінною стала інформація про гранти та реалізацію проєктів.

Організаторка та керівниця Школи громадського лідерства, Олена Солоїд, розповіла, що учасники школи вже готові приєднатися до наявних громадських організацій у їхньому місті. Вони особливо зацікавлені у роботі та розвитку у сферах соціального, економічного та екологічного напрямків.

«Все починається можливо з такого банального маленького – зробити якісь зміни у своєму мікрорайоні, на своїй вулиці, у своєму закладі освіти, а в майбутньому можна впливати й на покращення Вінницької міської територіальної громади. Наприклад, подаючи проєкт на конкурс громадських ініціатив тощо, – зазначила Олена Солоїд. – Таке навчання та Школа заряджають молодь активністю. Надихають на те, щоб не тільки думати про зміни, а й втілювати їх у життя».

Школа громадського лідерства у Вінниці почала свою роботу у 2019 році, внаслідок стратегічних зусиль представників громадської організації "Мережа «Місто змістів»". Основною метою Школи є надихнути молодь на позитивні зміни та показати їм інструменти, що сприятимуть цьому процесу.

«Цього разу Школа проходила як частина великого проєкту, спрямованого на організаційний розвиток громадських організацій Вінниці. Серед проведених активностей – виїзний тренінг для тренерів, тренінг з профілактики професійного вигорання, тренінг з проєктного менеджменту та Форум комунікації влади та громади. Попереду ще багато цікавих активностей, слідкуйте за анонсами», – говорить Олена Солоїд.

Школа громадського лідерства є однією зі складових проєкту «Зміцнення організаційної спроможності громадських організацій у Вінницькій громаді», що реалізується ГО «Освітній простір 2.0» у партнерстві з громадською спілкою «Мережа ОГС «Місто змістів» та КП «Інститут розвитку міст» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства.



Переглядів: 497
Поширень: 0

Останні новини