Отримання дозволу на виїзд дитини за кордон можна буде отримати в «Дії»: деталі

Міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров, оголосив, що за допомогою «Дії» можна буде отримати тимчасові дозволи на виїзд дітей за кордон, - повідомляє редакція zaxid.net.

"Працюватиме все дуже просто. Необхідно, щоб в обох батьків була Дія. Один відсилає заяву про дозвіл, а другий надає згоду в застосунку Дія.Підписом. Потім дані автоматично вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану, а прикордонники зможуть усе перевірити онлайн" - написав він, додавши, що послуга безкоштовна.

Ще у липні 2022 року Верховна Рада України схвалила можливість електронного формування дозволів на виїзд дітей за кордон через платформу "Дія".

До цього, для виїзду дитини до 16 років за кордон з одним із батьків, іншому потрібно було мати нотаріально засвідчену письмову згоду. Проте це ставало причиною порушень прав дитини, особливо коли один з батьків не може оперативно надати згоду через відсутність, перебування за кордоном чи під окупацією.

Також іноді трапляється, що один із батьків припиняє спілкування з дитиною та другим з батьків, тому отримати відповідну згоду від цієї особи стає проблематичним, чи навіть неможливим.

Під час воєнного конфлікту уряд посилив контроль щодо виїзду за кордон дітей, які знаходяться у вразливій категорії.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини