Психологи розповіли про ідеальну стратегію розриву стосунків з партнером

Американські вчені з Університету штату Джорджія винайшли найкращий спосіб, який допоможе розірвати стосунки з партнером. Про це пише ТСН.

Часто після розлучення чи розставання люди просто зникають із життя колишнього партнера та обривають із ним будь-які контакти. Така поведінка у психології називається "гостингом" від слова "ghost" ("привид"). На думку вчених, така поведінка є емоційно виснажливою і доволі сильно підриває самооцінку.

Натомість психологи дійшли висновку, що варто замінити гостинг на "касперинг". Це ще одна стратегія поведінки після розривання стосунків, яка пов'язана з Каспером — добрим привидом з американського фільму.

На відміну від гостингу, касперинг передбачає поступове припинення спілкування з колишнім партнером. Тобто ви наче розчиняєтесь в його житті, не залишаючи по собі й сліду.

Експерти вважають, що такий підхід і відкритий діалог допоможуть пережити мирне розставання, залишаючи натомість місце для майбутньої дружби і не травмуючи психіку. Про це пишуть у журналі Journal of Social and Personal Relationships (JSPR).


Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини