У Вінниці підприємці зустрілись на заході “Бізнес під час війни та що робити далі”: обговорення актуальних економічних питань

Учора, 8 листопада, вінницькі підприємці зустрілися на заході, організованому УкрсибБанком за сприяння Вінницької міської ради. Під час цієї події обговорювали вплив воєнного стану на економіку, а також нові можливості для бізнесу в цей час. Максим Мартьянов, який очолює департамент економіки і інвестицій у ВМР, розповів про існуючі механізми у місті, які спрямовані на підтримку бізнесу та стимулювання підприємницької активності для досягнення сталого економічного розвитку громади.

Йдеться про:

Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам МСП за рахунок коштів бюджету ВМТГ; Порядок часткової компенсації роботодавцям витрат на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця за рахунок коштів бюджету ВМТГ; Порядок часткової компенсації витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва за рахунок коштів бюджету ВМТГ.

“Всі ці фінансові інструменти користуються попитом серед підприємців і ми можемо констатувати, що підтримка з боку міської влади має велике значення для бізнесу. Всі свої зусилля ми зараз направляємо в зміцнення економіки, від якої залежить забезпеченість наших військових на фронті. Тому необхідно створювати можливості для повноцінної роботи бізнесу. Власне, з початку повномасштабного вторгнення, Вінниця відкрилася для релокованих підприємців. Станом на початок листопада у нас зареєстровано 345 переміщених підприємств. Вони створили понад 1700 робочих місць з початку великої війни і це досить потужний результат”, – повідомив Максим Мартьянов.

Він також розповів про плани міста реалізувати інвестиційні проєкти, які мають на меті покращити якість життя громади та надати новий поштовх для розвитку бізнесу. Відтак, зараз активно проводиться пошук зовнішніх інвесторів для цієї мети.

На заході учасники слухали експертні виступи, які охоплювали теми тенденцій світової економіки та їх можливий вплив на Україну, обговорювалися нові логістичні маршрути, можливості та грантові програми від USAID. Також виникла дискусія про зміни в імпорті та експорті в нових умовах.



Переглядів: 521
Поширень: 0

Останні новини