Архітектори та урбаністи міста висловили свою думку щодо проектів, які передбачені в Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці 2030

У Вінниці триває обговорення проекту Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці до 2030 року. 16 листопада візію «Місто збалансованого просторового розвитку» аналізували вінницькі архітектори, урбаністи, екологи, громадські активісти, спеціалісти з охорони культурної спадщини та містобудування.

Експерти працювали у трьох робочих групах. Кожна з них розглядала та обговорювала проекти, які передбачені в Концепції. Усі вони важливі і потрібні для міста. Завданням експертів було визначити ті ідеї, які мають для міста першочергове значення і повинні братись в роботу якнайшвидше. 

Серед таких ідей учасники обговорення визначили проекти «Вінницька миля», велосипедно-пішохідний міст через П.Буг між вул.Р.Скалецького та Старим містом, реконструкція вул.Соборної. Також експерти вважають важливими заходи з розвитку річки П.Буг та мікрорайону Замостя, формування історичного центру міста, перетворення території, на якій сьогодні знаходиться колишній кінотеатр «Росія» на сучасний інфраструктурний об’єкт, що саме там має бути, буде визначатися у форматі архітектурного конкурсу.

А також мова йшла про будівництво шляхопроводу між вулицями Ватутіна та Янгеля, перенесення Центрального автовокзалу з вул.Київської, створення алеї для пішохідних прогулянок та для руху велосипедистів вздовж річки П.Буг, розвиток Центрального міського парку.

Жваве обговорення розгорнулось навколо теми сполучення вулиці Р.Скалецького та Старого міста. Усі фахівці вважають, що є доцільність будівництва об’єкта, який з’єднає два береги та має зняти навантаження з вул. Князів Коріатовичів. Пропонується кілька варіантів: повноцінний автомобільний міст; велосипедно-пішохідний міст; канатна дорога. Наразі питання стосовно того, яке саме має бути це сполучення, залишається дискусійним. 



Переглядів: 3766
Поширень: 0

Останні новини