У Вінниці провели зустріч, де військові та члени їх сімей вивчали можливості відкриття власного бізнесу та перекваліфікації

Учора, 15 листопада, відбулася зустріч заступниці міського голови Галини Якубович, фахівців міського департаменту соціальної політики, Центрів зайнятості та представників профільних установ з помічниками ветеранів і членами родин учасників бойових дій, полеглих Захисників та Захисниць. Учасники зустрічі обговорили можливості відкриття власного бізнесу, освіти для дорослих та перекваліфікації. 

Заступниця міського голови Галина Якубович підкреслила важливість освіти для дорослих в умовах воєнного стану.

«Важливо, що на цьому заході присутні помічники ветеранів, які віднедавна працюють у нашій громаді. Вони зможуть поділитися отриманою інформацією із ветеранами, а також членами родин наших Захисників та Захисниць, які сьогодні не змогли бути присутніми. Вдячна усім колегам та партнерам за продуктивну та інформативну зустріч. І, звісно ж, нашим Збройним Силам України за можливість жити тут і зараз, розвивати та підсилювати нашу громаду та країну», – говорить Галина Якубович.

Начальниця відділу активних програм зайнятості Вінницького обласного центру зайнятості, Вікторія Рисак, розповідає, що одним із засобів для освоєння нової галузі можуть бути грантові програми.

«Із учасниками сьогоднішньої зустрічі ми проговорили порядок надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей. Це може здаватися нелегкою темою, але вона дає чималі можливості для старту власної справи. Ті, кого зацікавлять можливості грантових програм – можуть звертатися до Вінницького обласного центру зайнятості», – додає Вікторія Рисак.

На зустрічі був присутній Олександр Марков, який виконує обов'язки помічника ветерана. Він надає консультації Героям та членам їхніх родин.

«Ветерани, які до нас звертаються, часто запитують про можливості освітніх програм. Після повернення з фронту, вони нерідко потребують перекваліфікації, адже через поранення не можуть працювати за тією спеціальністю, ким були раніше, у мирному житті. Також маємо звернення щодо грантових програм. Сьогодні я сам прослухав інформацію, тепер зможу донести цю інформацію до наших хлопців та дівчат», – зауважує Олександр Марков.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили:

надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю; компенсаційні програми для роботодавців за працевлаштування зареєстрованих безробітних; реалізацію експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості; порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці; перелік професій та спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер; сприяння працевлаштуванню, послуги з підбору роботи, професійна орієнтація та професійне навчання зареєстрованих безробітних за направленням центру зайнятості.

Учасників зустрічі ознайомили з проєктами:

«Програмна підтримка діяльності МСП та розвиток підприємницьких навичок ВПО», який реалізовується громадською організацією «Академія успіху» за підтримки департаменту соціальної політики міської ради; «Реінтеграція ветеранів/ветеранок та членів їх сімей», який реалізовуватиметься громадською організацією «Центр Поділля-Соціум» у партнерстві з АПЦ «Ветеранський простір» за підтримки департаменту соціальної політики міської ради.

«Я вдячна усім учасникам та учасницям, які прийшли на сьогоднішній захід, поділилися своїм досвідом та знаннями. Як департамент соціальної політики, ми скеровуємо максимальну кількість зусиль, аби забезпечити всім необхідним вразливі категорії наших громадян. Окрім соціальних допомог та пільг, ми також націлені на якісне інформування вінничан щодо актуальних програм, які допомагатимуть у розвитку власної справи чи опануванню нової професії. Спільними зусиллями, завдячуючи нашим Збройним Силам, ми зможемо працювати задля стабільного та мирного майбутнього», – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Подібні профорієнтаційні заходи планують проводити й надалі. За їхніми анонсами слідкуйте на ФБ-сторінці департаменту соціальної політики.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини