"Шлюбна агенція" для ухилянтів: прикордонники розкрили новий спосіб перетинання кордону

На Одеському прикордонному загоні було розкрито канал нелегального виїзду чоловіків за кордон, що базувався на укладанні фіктивних шлюбів. За інформацією правоохоронців, 34-річна жителька Одещини виступала організатором цього переправлення, шукаючи чоловіків, які хотіли уникнути мобілізації та виїхати з України, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зловмисниця пропонувала їм укладати фіктивні шлюби з жінками з інвалідністю, щоб перетнути кордон як «супроводжуюча особа». За 4500 доларів США вона обіцяла знайти "наречених" з потрібною групою інвалідності. Це "шлюбне агентство" діяло по всій Україні, пропонуючи жінкам з інвалідністю можливість заробити "легкі гроші".

Організаторку цієї злочинної схеми затримали, коли вона отримувала кошти за одруження однієї з пар. Під час обшуків виявлено та вилучено різноманітні документи, такі як копії паспортів, свідоцтва про шлюб та його розірвання, шлюбні договори, посвідчення про інвалідність, висновки МСЕК та ВЛК про надання інвалідності.

Зараз організаторці "шлюбного агентства" та "дружині" з інвалідністю оголошено підозру за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Виявлення цієї схеми стало можливим завдяки спільним зусиллям прикордонників, поліції та прокуратури.



Переглядів: 667
Поширень: 0

Останні новини