Україна зможе розпочати реалізацію ще 186 нових проєктів відновлення завдяки підтримці партнерів

Україна завдяки коштам від Європейського інвестиційного банку зможе у 2023 році завершити роботу на 28 проєктах, а також розпочати реалізацію 186 нових для покращення якості життя громад.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, на якому схвалили рішення, що дозволить залучити додаткове фінансування від міжнародних партнерів.

Як розповів посадовець, 190 мільйонів доларів надасть Норвегія, 70 мільйонів доларів — Швейцарія — це грант, який буде надано через фонди, що адмініструє група Світового банку.

"Окрім того, маємо рішення, яке дозволить отримати позику від Світового банку на суму майже 1,1 мільярда доларів. Дуже важлива зараз підтримка, яку уряд направить на соціальні виплати, освіту, медицину та інші пріоритетні потреби", — продовжив Шмигаль.

Прем'єр вказав, що також Кабмін затвердив два рішення, які дозволять отримати від Європейського інвестиційного банку майже 162 мільйони євро — кошти в межах дійсних програм із відновлення України.

"Мовиться про реконструкцію та будівництво шкіл, лікарень, дитячих садочків, адмінбудівель, ЦНАПів, очисних споруд та інших об'єктів. Загалом завдяки цим коштам від ЄІБ зможемо цього року завершити роботу на 28 проєктах та розпочати реалізацію 186 нових проєктів для покращення якості життя українських громад", — зауважив глава уряду.

Шмигаль додав, що допомога від партнерів дозволяє Україні вистояти та спрямовувати всі власні внутрішні ресурси на оборону та безпеку.


Теги: Україна

Переглядів: 541
Поширень: 0

Останні новини