«Гастролер» пограбував незрячу пенсіонерку на Вінниччині

У Жмеринці чоловік пограбував 82-річну незрячу жінку на понад 130 тисяч гривень. Зловмисника розшукали та затримали в Одесі. 

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

“11 листопада до поліції зателефонував сусід потерпілої з повідомленням про злочин. На місці події жінка розповіла, що відчинила двері незнайомцю, тому що чекала у гості подругу. А в оселю впустила, оскільки він представився працівником органів місцевого самоврядування”, - йдеться у повідомленні.

Чоловік прийшов додому до літньої жінки, яка повністю втратила зір, та представившись працівником адміністрації, повідомив про обмін “старих” грошей на “нові”. Поки пенсіонерка шукала свій паспорт, зловмисник побачив, де вона зберігає цінності, та відібрав усі її збереження. 

Наразі гроші потерпілої у фігуранта частково вилучили. Зловмисником виявився 46-річний уродженець Донеччини, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. 

Наразі чоловік є підсудним за вчинення грабежу. Досудовим розслідуванням встановлено, що гроші, які викрав зловмисник, потерпіла з 2010 року відкладала для допомоги рідним, заробляючи репетиторством, та зберігала вдома. Жінка пояснила, що довірилася чоловіку, оскільки він назвався співробітником адміністрації. 

Пенсіонерка запросила чоловіка до квартири, а сама пішла до іншої кімнати за документами. Згодом вона зрозуміла, що впустила у дім злочинця, коли відчула, що той пішов за нею. Як тільки жінка висловила обурення його присутністю, нападник штовхнув її так, що вона впала. 

“Зловмисник знайшов заощадження незрячої жінки - понад 92000 гривень та 1000 доларів, які забрав та втік. Після вчинення злочину фігурант їздив різними регіонами України, де витрачав її гроші на власні розваги, одяг та відпочинок”, - розповіли у поліції.

Згодом затриманому чоловіку оголосили про підозру за частиною 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному загрожує до 10 років в’язниці. Триває досудове розслідування.

Читайте новини у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vinbazar_fast



Переглядів: 486
Поширень: 0

Останні новини