Три українки отримали дитячу премію миру за застосунок для допомоги біженцям

18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали премію за розробку двох додатків для дітей-біженців. Її вручили 17 листопада у Сполученому Королівстві.

Про це повідомила міжнародна організація, яка займається наданням допомоги та захисту дітей KidsRights Foundation.

Дівчата разом працювали над мобільним додатком після вторгнення РФ в Україну. Українки, яким на той час було лише 16 і 17 років, були шоковані історіями інших дітей, які були змушені стати біженцями і тим, хто перетнув кордон без батьків.

Дівчата перебували у США, Сполученому Королівстві та Японії, де за складних обставин їм вдалося створити два додатки, які зараз працюють.

"Refee" — призначений для дітей віком від 4 до 11 років і допомагає їм знайти всю необхідну інформацію, коли вони прибувають у нову країну. Це охоплює перші кроки, а також поради щодо спілкування, щоб вони могли отримати доступ до основних потреб, таких як безпека, їжа та притулок.

"SVITY" — орієнтований для людей від 16 років, які намагаються інтегруватися в новій країні, сприяючи спілкуванню між дітьми-біженцями та дітьми з приймаючих громад.

Обидві програми діють і доступні для завантаження з App Store.

Станом на кінець 2022 року 43,3 мільйона дітей стали біженцями через конфлікти та насильство по всьому світу, що становить 40% усіх біженців. Міжнародна дитяча премія миру, найважливіша молодіжна нагорода в усьому світі, є ініціативою міжнародної організації захисту прав дітей KidsRights.


Теги: Україна

Переглядів: 574
Поширень: 0

Останні новини