Росія від літа заморозила обмін полоненими з Україною

Росія з літа фактично заморозила обмін полоненими з Україною. Однак перемовини з їх відновлення тривають.

Про це заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко виданню "Новое время".

"Зараз тривають переговори, триває робота. Але, дійсно, починаючи з літа, Росія заморозила фактично обміни. Вони у тому обсязі, як це було раніше, не відбуваються", — заявив він.

Яценко зауважив, що українська сторона готова до обміну, проте все залежить від Росії. Він зауважив, що місця для утримування військовополонених в Україні закінчуються, і наразі стоїть питання розширення їх кількості. За його словами, РФ не цікавиться долею своїх полонених, тому затягують обмін та створюють різні перешкоди.

"У травні цього року в нас сталося кілька великих обмінів, зараз останній, що відбувся, стався 7 серпня. Ми змогли повернути лише 22 особи. Знаходяться різні причини для того, щоб відстрочити ці обміни", — сказав Яценко.

У російському полоні станом на 17 листопада 2023 року перебувають 4 337 українців. З них — 3 574 військових та 763 цивільних. Йдеться про тих, кого вдалось встановити.



Переглядів: 408
Поширень: 0

Останні новини