У Вінниці вшанували пам'ять загиблих на Майдані Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, який символізує звільнення нації від авторитарного режиму та прагнення громадян жити в демократичній, вільній державі з європейськими цінностями. Сьогодні у Вінниці відбулася церемонія вшанування пам'яті загиблих на Майдані Небесної Сотні, за участі родичів Героїв, військових та представників влади, - повідомляє міська рада.

Присутні виразили свою шану загиблим, які відстоювали право України на свободу та єдність ціною власного життя, поклавши квіти до скульптурної композиції "Дерево Свободи". Також відбулось покладання квітів до Пам'ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям російсько-української війни на площі Тараса Шевченка.

Українці, відзначаючи День Гідності та Свободи, вшановують тих, хто брав участь у подіях Євромайдану, та висловлюють подяку за їхні зусилля. Різноманітні патріотичні заходи та події по всій країні об'єднують громадян навколо ідеї гідності та свободи, яку захищають на передовій наші Захисники та Захисниці.

Історія цього дня пов'язана з подіями 2013-2014 років, коли український народ вийшов на вулиці протестувати проти системи, корупції та порушень прав людини, визначаючи важливий етап в історії України і підкреслюючи рішучість народу боротися за свої права та гідність.

День Гідності та Свободи став символом не лише минулих подій, а й свідченням того, що український народ завжди готовий захищати свої права та цінності у будь-який час.



Переглядів: 453
Поширень: 0

Останні новини