Зеленський пережив щонайменше 5 замахів на своє життя

Українські спецслужби запобігли щонайменше 5-6 замахам на життя президента Володимира Зеленського з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю британській газеті The Sun.

Зеленський розповів, що перший замах на його життя він і того оточення сприйняли дуже серйозно, навіть виникла паніка, немов під час першого спалаху Covid, а потім — він до цього навіть адаптувався.

«Перший випадок був дуже цікавий… люди не знають, що з цим робити, і це виглядає дуже страшно, як Covid. А потім — це просто розвіддані, які розповідають, що ще одна група прибула в Україну, щоб спробувати скоїти замах», — сказав Зеленський.

Видання пише, що російські спецзагони десантувалися в Києві, щоб ліквідувати його в перший день вторгнення Росії у лютому 2022 року. Охорона Зеленського загородила його офіс імпровізованими барикадами та шматками фанери. Його найближчим помічникам видали рушниці та бронежилети.

Але коли британські та американські чиновники запропонували вивезти президента зі столиці через побоювання, що Київ може бути захоплений, він відповів легендарною фразою: "Мені потрібні боєприпаси, а не таксі".

Пізніше, коли навколо Києва точилися бої, Зеленський вийшов за межі території, щоб зняти зухвале селфі, яке згуртувало опір України, довівши, що він все ще в столиці. Майже через два роки Зеленський заявив, що Росія все ще "дуже хоче" повалити його від влади.

Один із помічників Зеленського сказав, що протягом перших кількох тижнів війни на нього було скоєно щонайменше десяток замахів.

The Sun пише, що у серпні українська розвідка СБУ заявила, що попередила змову з метою ліквідації Зеленського шляхом авіаудару по південному місту Миколаєва під час однієї з його поїздок.

На запитання, чи ризикне Україна вбити диктатора Путіна, якщо випаде така можливість, Зеленський відповів, що "це війна, і Україна має всі права захищати свою землю".



Переглядів: 548
Поширень: 0

Останні новини