У Вінниці відбудеться презентація книги "Вік червоних мурах": роман, який висвітлює людські долі в часи Голодомору 1933 року.

25 листопада в Україні вшановують День пам'яті жертв Голодоморів та 90-річчя від Голодомору-геноциду 1932-1933 років. У Вінниці 24 листопада відбудеться презентація книги "Вік червоних мурах", яка розповідає про цю трагічну подію в історії України. Авторка книги, Тетяна П'янкова, також буде присутня на заході. Організатором події виступає департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

«Цьогоріч минає 90 років з трагічного періоду нашої історії – Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Маємо пам’ятати про всіх і кожного, хто став жертвою геноциду, організованою злочинною радянською владою. Наша історична пам’ять має жити для того, щоб такі події більше ніколи не повторились. І важливим джерелом для цього є саме книги: історичні та художні, які висвітлюють події 1932-1933 років», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Книга "Вік червоних мурах", написана Тетяною П’янковою, представляє собою психологічний роман, що розглядає один з найважчих періодів в історії України – Голодомор 1933 року. В романі тонко висвітлені різні людські долі в контексті цієї трагедії, розкриваючи як долі жертв, так і тих, хто був причетний до цього кошмару. Роман отримав третю нагороду на конкурсі "Коронація слова" у 2021 році. Також цей роман перекладено німецькою та польською мовами.

«"Вік червоних мурах" – роман про злодіїв минулого, діти та онуки яких продовжують чинити геноцид українського народу. Ця книга – суцільний біль, кожен її розділ – це трагедія, читаючи про яку холоне кров і перекриває подих. Тут є все, що тільки може бути з нелюдського: страшний штучно зроблений голодомор, замордовані люди, голодні смерті маленьких дітей, канібалізм, зрада, жорстокість і наруга», – зазначає модераторка заходу Оксана Павлюк.

Презентація книги та зустріч з авторкою відбудеться 24 листопада о 15:00 у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» (вул. Театральна, 15). Вхід вільний.



Переглядів: 565
Поширень: 0

Останні новини