Україна вже зазнала €400 млн збитків через страйк на польському кордоні

Збитки, яких зазнала економіка України через протести польських перевізників на кордоні, на вчора, 22 листопада, вже становлять понад 400 млн євро.

Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін у трансляції "Медіацентр Україна – Укрінформ".

"Ситуація справді критична. Я не готовий сказати, як інші галузі страждають, хоча за оцінкою Федерації роботодавців України вже сьогодні понад 400 млн євро наша економіка зазнала. Ми фіксуємо збитки наших перевізників із розрахунку втраченої дохідності – 350 євро за простій, за добу", – зазначив Балін.

Ідеться, на думку Баліна, не про страйк, а саме про блокаду з боку польських мітингарів. Це загрожує життю та здоров'ю українських перевізників. А фінансові втрати оцінюють із юридичною допомогою адвокатів, щоби потім у разі чого подавати позови про збитки — або до страйкарів, або до місцевих рад, що дозволили страйк.

Крім того, віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників підтвердив інформацію про те, що в четвер, 23 листопада, до страйку перевізників Польщі приєднаються аграрії.


Теги: Україна

Переглядів: 520
Поширень: 0

Останні новини