Падіння уламків дрона у Вінницькій області пошкодили повітряну лінію електропередач: енергетики розповіли про стан енергосистеми

Температура повітря знижується, що призводить до збільшення споживання електроенергії. Вчорашній максимум навантаження був зафіксований о 17:30.

Всі види енергії активно використовуються для задоволення потреб споживачів і промисловості. Наразі працюють 9 атомних блоків, і вчора 4 блоки ТЕС вийшли з короткострокових ремонтів у різних регіонах. У резерві є три одиниці обладнання теплової генерації. Загальний приріст теплової генерації за добу становить понад 700 МВт, - повідомляє МІНЕНЕРГО.

Стан енергосистеми на ранок є збалансованим, і ситуація під контролем. У вечірній пік споживання можливе залучення імпортованої електроенергії для компенсації можливої нестачі.

Наслідки обстрілів:

Падіння уламків дрона у Вінницькій області призвело до пошкодження повітряної лінії 330 кВ. Аварійна лінія ремонту не потребує.

Ситуація на ЗАЕС:

Фіксується невелике зниження рівня води у ставку - охолоджувачі ЗАЕС - 15,66 м, що є достатнім для забезпечення потреб станції.

Імпорт/експорт:

Імпорт електроенергії за минулу добу склав 2707 Мвт*год, експорт - 720 Мвт*год.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини