Організовував переправу через Тису: правоохоронці викрили чергову схему незаконного переправлення через кордон

Закарпатця, який організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон, було затримано спільною дією міжвідомчої групи. Ця група включала співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки Мукачівського прикордонного загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки "Захід" Держприкордонслужби України, відділу міграційної поліції ГУНП України в Закарпатській області та СВ УСБУ в Закарпатській області. Всі ці заходи проводилися за процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

У ході кримінального розслідування, яке було ініційоване  за ознаками вчинення злочину,  передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, організатора незаконної схеми разом із його спільником затримали, коли вони отримували неправомірну грошову вигоду в сумі 3000 доларів США від одного з "клієнтів" за незаконне переправлення до Румунії. Незважаючи на здоров'я та життя своїх "підопічних", злочинець спеціалізувався на організації незаконного перетину кордону через річку Тиса.

Заявляючи чоловікам, які виявляли бажання незаконно покинути територію України, що перепливання річки абсолютно безпечне, чоловік надавав їм гідрокостюми і в нічний час змушував прокрадатися у глибоку, стрімку та непередбачувану Тису. Чи усі його "клієнти" успішно долали цю переправу, переправника не цікавило.

Факт отримання організатором протиправної діяльності неправомірної грошової вигоди був задокументований правоохоронцями.

Закарпатця було затримано згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний момент йому вже було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Якщо вину закарпатця встановлять у суді, йому може бути накладено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.



Переглядів: 597
Поширень: 0

Останні новини