Сподівався, що прийдуть на допомогу румуни: прикордонники з рятувальниками врятували в горах дніпропетровця

На Закарпатті, в гірському районі прикордонники разом із рятувальниками шукали 40-річного жителя Дніпра, який протягом майже двох діб блукав сніговим високогір'ям, намагаючись перетнути кордон. Повідомлення про його присутність на горі Піп Іван Мармароський прийшло від румунських прикордонників, які отримали геодані про його місцезнаходження на території України, - повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Прикордонники з відділу "Ділове" Мукачівського загону разом із рятувальниками організували пошукові заходи в ускладнених умовах - високий сніговий покрив, обмежена видимість і повалені дерева ускладнювали використання техніки. Чоловіка, який був без належного спорядження, знайшли за 3 кілометри від кордону, в джинсах та кросівках.

Попри відмову пояснити мету свого перебування у горах, він пізніше визнав, що намагався незаконно потрапити у Румунію. Чоловік зателефонував румунським рятувальникам, сподіваючись, що вони його врятують і переправлять у Румунію. Українських правоохоронців чоловік зустрів нерадісно. Тільки обурювався, що довелось довго на них чекати. Після "привітної" зустрічі, його доставили до лікарні. Наразі його стан задовільний. 

Прикордонники займаються встановленням осіб, ймовірно причетних до організації незаконної подорожі українця.



Переглядів: 387
Поширень: 0

Останні новини