Вінничани сьогодні зустрічають на щиті та схиляють голови у шані перед Героєм Юрієм Марценюком

Сьогодні, 28 листопада, місто Вінниця схиляє голови віддаючи останню шану Юрію Марценюку, який втратив життя, виконуючи бойове завдання на Херсонському напрямку. Захисник народився 10 серпня 1974 року в Хмільницькому районі Вінницької області і виріс у селі Держанівка, а потім переїхав до села Качківка. Після завершення місцевої школи він вступив до професійного училища №4 (зараз ДПТНЗ «ВМВПУ») у Вінниці, а після отримання освіти працював фарбувальником на місцевому підприємстві. Створивши сім'ю, в якій зростали донька та син.

Юрій Марценюк добровільно приєднався до Збройних сил України на початку повномасштабного вторгнення. Він служив у військовій частині А 1231. Загинув у бою 29 жовтня цього року поблизу населеного пункту Кринки в Херсонській області. На момент смерті бійцеві було 49 років...

«Юрій надзвичайно любив Україну й рідну мову та з відразою ставився до всього російського. Казав, що від того йде зло, – розповідає дружина Героя Алла. – Тож, відразу після початку масштабної війни чоловік відразу рушив на захист Батьківщини. «Діти воюють, а я що маю сидіти вдома, склавши руки? Такому не бути», – з цими словами він зібрався у військо… На жаль, нам не судилося дочекатися його із перемогою…»

Церемонія прощання із Юрієм Марценюком відбудеться за адресою: вул. Барвиста, 146. Початок о 9:30 год. Поминальну панахиду за загиблим бійцем відслужать об 11:00 у Костелі-санктуарії Божого Милосердя (вул. Генерала Григоренка, 46), - повідомляє міська рада.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!


Теги: війна

Переглядів: 629
Поширень: 0

Останні новини