Щомісяця "заробляли" близько 2 млн грн: СБУ затримала в'язнів вінницької колонії

Служба безпеки України ліквідувала у вінницькій тюрмі підпільний кол-центр, який обкрадав клієнтів українських банків. Кількість потерпілих — десятки тисяч.

Схему організував в’язень на прізвисько "Гєша". Він залучив до неї майже 30 людей: це в’язні Вінницької колонії та їхні спільники, які уже вийшли на волю, повідомляє СБУ України.

Вони обдзвонювали вкладників фінустанов та представлялися "співробітниками служби безпеки". Далі повідомляли, що їхні розрахункові картки нібито намагаються зламати шахраї.

Потім зловмисники пропонували громадянам перевести кошти на так званий "безпековий рахунок" через онлайн-додаток, щоб "вберегти заощадження від викрадачів".

Фото: СБУ

Таким чином змушували їх переводити свої гроші на підконтрольні банківські рахунки шахраїв. Після цього їхні спільники "на волі" знімали готівку.

Як встановили правоохоронці, денний "норматив" кожного "оператора" міг складати 7-8 тисяч гривень. З них 70% вони віддавали організаторам, які перебувають у в‘язниці. За попередніми оцінками слідства, щомісячний дохід зловмисників складав близько двох мільйонів гривень.

Під час 27 одночасних обшуків за місцями перебування учасників угруповання вилучені мобільні телефони, ноутбуки, SIM-картки операторів мобільного зв’язку, чорнові записи, банківські картки та гроші.

Десятьом з них повідомлено про підозру за різними статтями Кримінального кодексу України. П’ятьох — затримано, ще п’ятьох – переведено до дисциплінарного ізолятора виправної установи.

Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще 17 учасникам злочинної організації.



Переглядів: 374
Поширень: 0

Останні новини